Ronald – Drums

Bolle on Drums1500Ronald Zoeteweij kwam aan het einde van zijn tienerjaren, per toeval, in aanraking met drummen. Dit bleek liefde op het eerste gezicht en de passie was geboren.

Niet lang daarna werd het eerste drumstel gekocht en kon het oefenen beginnen. Na een jaar of drie enkel voor familie en vrienden gespeeld te hebben, werd toch maar eens een jamsessie bezocht om met andere muzikanten te kunnen spelen. Dit smaakte naar meer en niet lang daarna startte de zoektocht naar een band.

Zo gezegd, zo gedaan en na een jamsessie met gelijkgestemden, was Backdraft een feit. Hierna volgde de ‘zondagmiddag band’, waarin hij twee jaar gedrumd en gezongen heeft. Van de Barendrechtse Bokko kwam niet veel later het verzoek, of hij kon invallen tot er een nieuwe drummer was. Een nieuwe drummer bleek overbodig, want Ronald paste perfect binnen de band en twee muzikale jaren volgde.

Nederlandstalig blijkt uiteindelijk het genre te zijn waar zijn passie ligt en het duurt dan ook niet lang voor hij de Nederlandstalige band PlaatStaal opricht. De band weet in korte tijd een trouwe schare fans te vergaren en een succesformule is geboren.

Met een Nederlandstalig hart, rock genen, een bluesstem en een voorliefde voor reggae, is hij van alle markten thuis en kan hij zich helemaal uitleven bij Plaatstaal.

Naast het drummen mag hij graag een nummertje de leadzang overnemen, met patent op het nummer “Liefde voor muziek”. Hij is binnen de band al net zo actief als achter zijn drumstel, want naast zo nu en dan een nummertje leadzingen en houd hij zich ook bezig met vocale ondersteuning van de leadzang.