Bios

In februari 2009 ontstond bij Ronald en Jan het idee, om een Nederlandstalige coverband op te richten. Vrienden en familie waren wat sceptisch, maar daar lieten de mannen zich niet door tegenhouden. Spelen! was het motto.
berkerbrom1000

Jan was de bassist en Ronald de zanger. Dat, plus de naam, waren de enige dingen die de mannen zeker dachten te weten. Plaatstaal moest het worden, de overige muzikanten zouden ze wel vinden. Dat duurde niet lang. Dennis op gitaar en Gerard op toetsen waren beslissingen waar niet lang over nagedacht hoefde te worden. Een goede drummer vinden, daarentegen, werd iets lastiger. Er volgde meerdere audities, maar alleen als Ronald, zelf drummer, na de audities nog even een paar nummer meespeelde en zong, liep de band zoals het moest. De vier besloten toen dat er zanger moest komen en Ronald de rol van drummer zou gaan vervullen. Ineens was Arjen daar en de band was complete.

Helaas besloot Jan na enkele maanden niet verder te gaan met Plaatstaal omdat zich beperken tot Nederlandstalig, niet aan hem besteed leek te zijn. Ton bleek een uitstekende opvolger en vanaf dat moment volgde langzaam maar zeker de optredens.

Helaas besloot zanger Arjen eind 2009 te verhuizen naar het zonnige Curaçao en moest er opnieuw gezocht worden naar een zanger. De zoektocht duurde gelukkig niet lang en Erik werd verwelkomd in de band en menig kroeg werd ondersteboven gezet.

Eind 2010 besloot opnieuw iemand de band te verlaten. Dennis wilde meer tijd besteden aan zijn eigen blues formatie en wederom ontstond een vacature bij Plaatstaal. Gelukkig heeft ook deze niet lang open gestaan en Joeri werd op gitaar aangetrokken.

In die formatie werd op verschillende locaties en evenementen gespeeld. Kroegen, verjaardagen, bruiloften en zelfs het Paard van Troje, mochten genieten van de energie die Plaatstaal bracht.

Eind 2012 werd echter besloten met de band te stoppen vanwege de verschillenden interesses en drukke agenda’s van de bandleden.

Maar het bloed kruipt te allen tijde waar het niet gaan kan en na wat e-mails over en weer, één semi nieuw en één nieuw gezicht, was de formatie begin 2014 weer compleet. Na een half jaar oefenen, een beetje wennen en hier en daar een try-out, was de band weer op muzikale oorlogssterkte.

Covers in de rock, pop, reggae, gospel en blues, Plaatstaal is van alle markten thuis.

Kortom; Plaatstaal is het hoofdingrediënt in een fantastische avond. 

Plaatstaal de band:

Arjen – Zang
Rob – Gitaar
Gerard – Keyboard
Ton – Bas
Ronald – Drums