Rob – Gitaar

Van jongs af aan is muziek de absolute passie van Rob. Verleid door mannen als Jimi Hendrix,  Stevie Ray Vaughan en de bekende blues dinosaurussen verdiept hij zich in de blues en rock en wordt zo tot de gitaar veroordeeld.

Thuis bij vrienden leert hij zijn eerste akkoorden en liedjes spelen en op zijn 16e krijgt hij zijn eerste akoestische gitaar. Al snel daarna koopt hij zijn eerste elektrische gitaar. Rob is
autodidact en leert het instrument te beheersen door eindeloos met platen en radio mee te
spelen.
rob

Tijdens zijn studententijd in Utrecht richt hij in 1989 de band Uitverkocht op. Hier ontstaat de vriendschap met Arjen die de zangpartijen voor zijn rekening neemt. Na het eerste buitenlandse avontuur, ze gaan tweemaal op tournee in Roemenië (1991 en 1993), wordt de band omgedoopt tot ‘Hey Mike’.

Door de reislustigheid van sommige bandleden wisselt de formatie in die tijd nogal eens van samenstelling. In februari 2006 ontmoeten de mannen uit de eerste echte originele bezetting elkaar in Curaçao en vieren het weerzien met o.a. een optreden in Café de Tropen in Willemstad. De band Hey Mike is nog steeds actief.

De muzikale interesse van Rob is intussen veel breder geworden. Als Rob en Arjen elkaar begin 2014 ontmoeten, heeft Arjen zich net weer aangesloten bij Plaatstaal. Als blijkt dat ze op zoek zijn naar een gitarist hoeft Rob niet lang na te denken.