Arjen – Zang

 

arjenNa vele omzwervingen over de halve wereld streek Arjen eind 2013 neer in Nederland. De contacten met oude muziekvrienden werden weer aangehaald en in 2014 sloot hij zich aan bij de gelederen van ‘Plaatstaal’.

Al vanaf jongs af aan wist Arjen dat hij wilde leren gitaarspelen en na een inspirerende vakantie met veel avonden bij het kampvuur mocht hij de gitaar van zijn moeder gebruiken om zijn eerste akkoorden te leren. Zingen was iets wat er vanzelfsprekend bij hoorde en pas nadat de leadzanger van zijn eerste schoolbandje verstek liet gaan en Arjen in het gat sprong ontdekte hij zijn passie voor de taak als ‘frontman’.

De eerste optredens kwamen met de band ‘Uitverkocht’ van de studentenvereniging UMTC van de HTS in Utrecht rond 1989. Menig studentenfeest werd gevraagd of ongevraagd door de band van muzikaal geweld voorzien. De vriendschap met de huidige gitarist van ‘Plaatstaal’ – Rob stamt ook vanuit deze periode aangezien Rob de oprichter van de studentenband was. Na de studieperiode ging de band verder onder de naam ‘Hey Mike!’ en boekte furore met optredens door het hele land. In 1991 en 1993 ging ‘Hey Mike!’ op tournee door Roemenië en daar beleefde Arjen de eerste optredens op festivals en grote podia.

In 1998 besloot Arjen zijn rugzak te pakken en het avontuur tegemoet te gaan. Hij nam afscheid van familie, vrienden en zijn band niets vermoedend welke muzikale belevingen hem nog stonden te wachten. In 1999 belande Arjen op Curaçao waar hij in het uitgaansleven kennis maakte met de muzikanten uit de lokale muziek scene. Na vele jam-sessies en uitwisselingen van ideeën en ambities werd een verbond gesloten tussen Arjen en Willem met als doel: eigen muziek, Nederlandstalig en zonder restricties. De band ‘Diverse Sauzen’ was geboren. Een achtbaan van muzikale avonturen volgde: vooroptredens voor onder andere: Herman Brood, De Dijk, Henk Westbroek, Kane, Brainpower, Trockener Kecks. Een album met eigen werk, een klein hitje met het nummer ‘Chillen op de Antillen’, tv optredens bij de TROS, radio optredens bij Edwin Evers en vele optredens op de ABC eilanden. In 2006 kwam ook hier weer een einde aan omdat Arjen naar het Midden-Oosten verhuisde om 4 jaar later via een omweg weer terug te keren op Curaçao.

Van 2010 tot 2013 speelde Arjen in diverse duo formaties zijn gitaarliedjes in een acoustische setting. Ook werd in het kader van een reünie met Diverse Sauzen de single ‘Dit Eiland’ samen met zangeres Shirma Rouse genomen. Eind 2013 werd afscheid genomen van Curaçao met een paar spetterende laatste optredens, met als hoogte punt een optreden samen met Barry Hay van Golden Earring.